Veel gestelde vragen

V: Hoe snel ontvang ik mijn bestelling?

A: Indien de producten op voorraad zijn, dit wordt aangegeven op de productpagina, wordt de bestelling binnen 1 werkdag verzonden, doorgaans bezorgt de PostNL binnen 24 uur. 

 

V: Zijn jullie telefonisch te bereiken?

A: Klantonderzoek heeft uitgewezen dat onze klanten een lagere prijs belangrijker vinden dan telefonische bereikbaarheid, derhalve hebben wij besloten om géén telefonische ondersteuning meer aan te bieden en onze focus te verplaatsen naar een optimaal prijsbeleid. In de meeste gevallen kunt u het antwoord op uw vraag via deze helpdesk vinden of als u het gewenste antwoord niet vind kunt u een ticket aanmaken. Wij streven er naar om alle tickets op werkdagen binnen 4 uur te beantwoorden. Onze helpdesk is op werkdagen (ma - vr)  van 8.00 uur tot 17.00 uur aanwezig.

 

V: Wat betreft de garantie?

A: Op al onze producten geven wij 1 jaar garantie, met uitzondering van accu's en batterijen. Hiervoor geldt een garantie termijn van 3 maanden.


V: Mijn power batterij of accu gaat niet veel langer mee dan de standaard accu, wat moet ik nu doen?

A: De nieuwe accu dient met uw toestel gekalibreerd te worden, u kunt dit op de volgende wijze doen:

Batterij opladen terwijl telefoon aan staat totdat deze helemaal is opgeladen.

 
De accu zal na deze procedure beter functioneren.
 

V: Waarom 3 maanden garantie op accu's en batterijen?

A: Accu's en batterijen zijn verbruiksartikelen en de levensduur van deze artikelen hangt sterk af van de wijze waarop deze worden behandeld.

 

V: Kan ik bij jullie ook afhalen?

A: Ja, maar uitsluitend bestellingen met een totaalbedrag van meer dan 500 euro. In verband met de veiligheid maken wij gebruik van een magazijn op een externe lokatie, dit betekent dat wij géén voorraad bij ons op kantoor hebben. 

 

V: Het artikel dat ik zoek staat niet op jullie website?

A: In dit geval kun je altijd een email sturen naar sales@jls-trading.com  met daarin een omschrijving van het gewenste artikel, wij zullen dan kijken of wij je wellicht verder kunnen helpen.


V: Hoe gaat dat met de zichtperiode?

A: Bent u niet geheel tevreden met uw aankoop dan kunt u onze producten ruilen of retourneren binnen de termijn van de zichtperiode van 14 dagen. 
Het is wel van belang dat het product compleet en niet beschadigd is en in de oorspronkelijke en onbeschadigde verpakking zit. 
Producten die beschadigd zijn of gebruikt zijn komen niet voor ruiling of restitutie in aanmerking. 

Wilt u een product retour sturen ? Maakt u dan eerst een ticket aan.

Design and Copyright
(c) JLS Trading BV